EMA indleder en løbende vurdering af ny medicin mod COVID-19

25. februar 2021

Det europæiske lægemiddelagentur, EMA, har indledt en løbende vurdering af lægemidlet regdanvimab til behandling af COVID-19-virus. Foreløbige resultater fra igangværende studier tyder på en positiv effekt af behandlingen.

Den antivirale medicin regdanvimab har vist god effekt på behandling af COVID-19 i de første studier, som lægemiddelfirmaet Celltrion, der står bag medicinen, har foretaget. Derfor har EMA nu indledt en løbende vurdering af resultaterne fra disse første studier. Det drejer sig om resultaterne fra dyreforsøg og de første kliniske forsøg.

EMA kan ikke på nuværende tidspunkt drage endelige konklusioner om medicinens effekt og sikkerhed, da der stadig mangler data fra de videre forsøg med medicinen.

Den løbende vurdering fortsætter, indtil der er tilstrækkelig dokumentation til rådighed til at understøtte en formel ansøgning om en markedsføringstilladelse.

EMA vurderer medicinen i tråd med de almidelige høje standarder for effekt, sikkerhed og kvalitet. Hvornår den endelige vurdering foreligger vides endnu ikke, men processen vil dog være hurtigere end en normal evaluering, fordi data bliver evalueret løbende, så snart de er tilgængelige.

Sådan forventes medicinen at virke

Regdanvimab er et såkaldt monoklonalt antistof mod COVID-19. Et monoklonalt antistof er en type protein, der er designet til at binde sig til en bestemt struktur. Regdanvimab er designet til at binde sig til spikeproteinet, som er på overfladen af, den virus, der forårsager COVID-19. Når det binder sig til spikeproteinet, reduceres virussets evne til at komme ind i kroppens celler. Dette forventes at reducere behovet for indlæggelse hos patienter med mild til moderat COVID-19.

Læs mere: 

EMA's pressemeddelelse: EMA starts rolling review of Celltrion antibody regdanvimab for COVID-19.