EMA indstiller: Pfizer-vaccinen indeholder seks og ikke fem doser i hvert vaccineglas

8. januar 2021

Det europæiske lægemiddelagentur indstiller til EU-Kommissionen, at produktinformationen for Pfizer/BioNTech-vaccinen Comirnaty opdateres, så det fremgår, at hvert vaccineglas indeholder seks og ikke fem doser.

Det europæiske lægemiddelagentur EMA indstiller nu til EU-Kommissionen, at produktbeskrivelsen for Pfizer/BioNTechs-vaccinen mod COVID-19 bliver ændret, så det fremgår, at hvert vaccineglas indeholder seks doser vaccine i stedet for fem, som det fremgår nu.

Forudsætningen for at anvende seks doser i stedet for fem er, at der anvendes injektionssprøjter med lavt spild. Hvis personalet, der vaccinerer, ikke er i stand til at hive hele den ekstra sjette dosis (0,3 ml) op, efter dosis nummer fem er anvendt, må den ikke benyttes, og man må heller ikke blande vaccine-sjatter fra forskellige glas.

"Det er selvfølgelig vigtigt, at vi er meget omhyggelige med at sikre, at der vaccineres med den rette mængde, sådan at vaccinen har den effekt mod COVID-19, som der er dokumentation for fra fase 3-forsøgene", siger Nanna Aaby Kruse, der er chef i Lægemiddelstyrelsen.

EU-Kommissionen udstedte den 21. december en betinget markedsføringstilladelse til Comirnaty-vaccinen fra Pfizer/BioNTech. Den er godkendt til personer fra 16 år.

Læs mere:

EMA's pressemeddelelse: Extra dose from vials of Comirnaty COVID-19 vaccine.

Tema om vacciner mod COVID-19.