EMA vurderer ansøgning om booster-vaccination fra Moderna

28. september 2021

Det europæiske lægemiddelagentur EMA er begyndt at vurdere data fra Moderna med henblik på en eventuel godkendelse af et tredje stik med firmaets COVID-19-vaccine, så vaccinens effekt kan opretholdes i længere tid.

 

EMA’s lægemiddelkomité CHMP er gået i gang med at vurdere data – blandt andet fra igangværende kliniske studier – som vaccineproducenten Moderna har indsendt for at få udvidet sin markedsføringstilladelse til COVID-19-vaccinen Spikevax, så tilladelsen også kan omfatte et tredje stik til personer over 12 år.

Det tredje stik vil kunne gives som opfølgning på, at man er færdigvaccineret med de første to stik og vil skulle gives mindst seks måneder efter andet stik. Hensigten er at booste vaccinens effekt, så man i længere tid opretholder en høj beskyttelse mod COVID-19.

 

Indtil CHMP er klar med sin vurdering, fastholder EMA og ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) den vurdering af behovet for booster-vaccination, som de to myndigheder i fællesskab meldte ud den 2. september. Den lyder, at der p.t. ikke er datamæssigt belæg for et tredje vaccinestik til den brede befolkning, men at de enkelte medlemslande kan overveje booster-vaccinationen til særligt sårbare grupper.

 

Læs EMAs nyhed hér og læs EMA's vurdering af behov for booster-vaccinen hér