Lægemiddelstyrelsen styrker beredskabet til overvågning af COVID-19-vaccinernes sikkerhed

9. februar 2021

Lægemiddelstyrelsen og lægemiddelmyndigheder i resten af verden står lige nu midt i en historisk stor overvågningsindsats af COVID-19-vaccinernes sikkerhed. Tusindvis af borgere er allerede blevet vaccineret, og inden for kort tid forventes resten af den danske befolkning at få tilbud om vaccination mod COVID-19. For at sikre en intensiv og tæt overvågning af COVID-19-vaccinerne styrker Lægemiddelstyrelsen beredskabet ved at ansætte flere medarbejdere til behandling af indberetninger om formodede bivirkninger.

En af Lægemiddelstyrelsens kerneopgaver er at overvåge sikkerheden ved medicin, der er markedsført i Danmark. Når det gælder COVID-19 vaccinerne, har Lægemiddelstyrelsen forberedt sig særligt meget på overvågningen, fordi en stor del af den danske befolkning inden for en kort periode bliver tilbudt vaccination. Formålet er at holde skarpt øje med sikkerheden ved vaccinerne mod COVID-19. Lægemiddelstyrelsen opruster nu overvågningsberedskabet ved at ansætte flere medarbejdere til behandling af indberetninger om formodede bivirkninger ved COVID-19-vacciner.

”Vi står midt i verdenshistoriens største overvågningsindsats. Det er en opgave, som vi tager meget alvorligt, og derfor forstærker Lægemiddelstyrelsen nu indsatsen for fortsat at sikre den bedst mulige overvågning af sikkerheden ved COVID-19-vaccinerne i Danmark til gavn for patientsikkerheden,” siger enhedschef i Lægemiddelstyrelsens enhed for lægemiddelovervågning, Tanja Erichsen.

Lægemiddelstyrelsen rekrutterer 15-20 medarbejdere til et ekstra beredskabsteam, som skal hjælpe med at varetage bivirkningshåndteringen, når Danmark tilbyder vaccination til resten af befolkningen.

Læs mere:

Læs stillingsopslag fra Lægemiddelstyrelsen: Lægemiddelstyrelsen søger sundhedsfaglige akademiske medarbejdere til behandling af indberetninger om formodede bivirkninger ved COVID-19 vacciner.

Læs seneste status på indberettede bivirkninger ved COVID-19-vaccinen: Status på behandlede indberetninger om formodede bivirkninger ved COVID-19 vaccine Moderna efter vaccination af mere end 2600 danskere

Status på behandlede indberetninger om formodede bivirkninger ved Comirnaty (BioNTech/Pfizer) efter vaccination af mere end 186.000 danskere.