Medicintilskudsnævnets endelige anbefalinger til tilskudsstatus for medicin mod forstørret prostata

26. november 2021

Medicintilskudsnævnet har revurderet tilskudsstatus for medicin mod forstørret prostata (ATC-gruppe G04C, G04BE08 samt C02CA04) og er nu færdig med sine anbefalinger til Lægemiddelstyrelsen: Medicintilskudsnævnets indstilling af 25. november 2021 til tilskudsstatus for lægemidler til behandling af benign prostatahyperplasi

Medicintilskudsnævnets anbefalinger

Medicintilskudsnævnet mener, at de forskellige grupper af medicin, der er omfattet af denne revurdering, har en relevant plads i behandlingen af forstørret prostata. Nævnet ønsker at støtte op om en rationel anvendelse af medicin mod forstørret prostata og anbefaler derfor at:

  • tilskuddet til det dyrere terazosin inden for gruppen α1-receptorblokkere bortfalder, da der er billigere medicin i gruppen, som har samme effekt.
  • tilskuddet til kombinationen solifencin + tamsulosin bortfalder, da kombinationsbehandlingen er væsentligt dyrere end behandling med separate tabletter hver for sig.
  • øvrig medicin mod forstørret prostata bevarer den gældende tilskudsstatus.

Videre proces

Lægemiddelstyrelsen vil nu se på Medicintilskudsnævnets anbefalinger og herefter træffe afgørelse om fremtidig tilskudsstatus for medicin mod forstørret prostata.