Xarelto, granulat får generelt klausuleret tilskud

26. maj 2021

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Xarelto, granulat til oral suspension med indhold af rivaroxaban i styrken 1 mg/ml med virkning fra markedsføringstidspunktet får generelt klausuleret tilskud til følgende klausul:

 

”Behandling af venøs tromboemboli og forebyggelse af recidiverende venøs tromboemboli hos børn, der vejer mindre end 30 kg efter mindst 5 dage med indledende parenteral antikoagulationsbehandling”.

 

Xarelto, granulat er godkendt til behandling af venøs tromboemboli og forebyggelse af recidiverende venøs tromboemboli hos nyfødte født til terminen, spædbørn og småbørn, børn og unge i alderen under 18 år efter mindst 5 dage med indledende parenteral antikoagulationsbehandling.

 

Generelt klausuleret tilskud

Hvis en medicin har generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive ”Tilskud” på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser

 

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse