Xarelto 2,5 mg får generelt klausuleret tilskud

19. april 2021

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Xarelto 2,5 mg med virkning fra den 3. maj 2021 får generelt klausuleret tilskud til følgende klausul:

 

”I tillæg til acetylsalicylsyre i forlængelse af revaskularisering til patienter med symptomatisk perifer arteriesygdom og høj tromboserisiko. Behandlingen skal være iværksat af en speciallæge i kardiologi eller karkirurgi”.

Xarelto, filmovertrukne tabletter med indhold af rivaroxaban i styrken 2,5 mg er godkendt i kombination med acetylsalicylsyre til forebyggelse af aterotrombotiske hændelser hos voksne patienter med koronararteriesygdom eller symptomatisk perifer arteriesygdom med høj risiko for iskæmiske hændelser.

 

Xarelto 2,5 mg er også godkendt i kombination med acetylsalicylsyre, eller med acetylsalicylsyre og clopidogrel eller ticlopidin til forebyggelse af aterotrombotiske hændelser hos voksne patienter efter et akut koronarsyndrom med forhøjede hjertemarkører.

 

Lægen kan ansøge om enkelttilskud til Xarelto 2,5 mg til forebyggelse af aterotrombotiske hændelser hos patienter med koronararteriesygdom eller hos patienter efter et akut koronarsyndrom med forhøjede hjertemarkører.

 

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse (pdf)