XDenne side indeholder elementer som ikke er optimeret til mobil visning. Du kan klikke på linket nedenfor for at få vist siden i desktop-visning.
Desktop visning

Abekopper: EMA starter gennemgang af data for koppevaccinen Imvanex

28. juni 2022

Det europæiske lægemiddelagentur EMA starter en gennemgang af data for koppevaccinen Imvanex – med det formål at udvide brugen til at omfatte beskyttelse af mennesker mod abekopper.

Imvanex er i øjeblikket godkendt i EU til at forebygge kopper hos voksne. På grund af ligheden mellem abekoppevirus og koppevirus betragtes Imvanex også som en potentiel vaccine mod abekopper.

Beslutningen om at starte gennemgangen af data for koppevaccinen Imvanex er baseret på resultater fra laboratorieundersøgelser (ikke-kliniske data). Undersøgelserne tyder på, at vaccinen også kan hjælpe med at beskytte mod abekopper, fordi den udløser produktionen af antistoffer, der er målrettet mod abekoppevirus.

Det er det europæiske lægemiddelagenturs komite for godkendelse af medicin til mennesker, CHMP, som gennemgår data for Imvanex. Det gør de, mens de venter på en formel ansøgning om at forlænge brugen af Imvanex fra firmaet, der markedsfører vaccinen.

Denne type revisionsproces er en af de måder, hvorpå myndighederne i EU arbejder for at sikre, at EU-medlemsstaterne har rettidig adgang til en vaccine mod abekopper.

Link

Læs mere på EMAs hjemmeside