Generel tilladelse til udlevering og indlægsseddel for Paxlovid

20. oktober 2022

Opdatering


Sundhedsministeren har den 25. oktober 2022 besluttet at aktivere lægemiddelberedskabets §§ 4, 5, 7, 17 og 20 fra den 31. oktober 2022 til den 31. december 2022. Det betyder blandt andet at tilladelsen til udlevering af Paxlovid er blevet forlænget. Link til den gældende tilladelse kan findes nederst i denne nyhed.

Sundhedsstyrelsen har gjort det muligt for visse grupper af personer, der er smittet med covid-19, at få behandling med lægemidlet Paxlovid. Her finder du Lægemiddelstyrelsens generelle tilladelse til udlevering af lægemidlet samt den indlægsseddel, der ledsager lægemidlet.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside findes et omfattende informationsmateriale om lægemidlet. Som et supplement hertil kan du herunder finde link til den generelle tilladelse til udlevering, som Lægemiddelstyrelsen har udstedt og til den indlægsseddel, der følger med lægemidlet.

Lægemiddelstyrelsens tilladelse til udlevering gælder foreløbig indtil den 30. oktober 2022. Lægemiddelstyrelsen påregner at forlænge gyldighed af tilladelsen, men det forudsætter, at sundhedsministeren har forlænget lægemiddelberedskabet for endnu en periode.

Du kan læse mere om vilkårene i dokumentet herunder.

Links

Læs Lægemiddelstyrelsens generelle tilladelse til udlevering for Paxlovid

Læs Indlægsseddel for Paxlovid