EMA indfører multi-factor-authentication (MFA) for login i CTIS fra 1. juni 2023

30. maj 2023

Fra d. 1. juni 2023 indfører EMA multi-factor-authentication (MFA) for login til Clinical Trial Information Systems (CTIS). Det betyder at alle forsøgsansøgere og andre der anvender EMA-login til CTIS skal forberede sig på at anvende multi-factor-authentication (MFA) fra på torsdag. Clinical Trial Information Systems (CTIS) skal anvendes af alle der vil ansøge om tilladelse til kliniske forsøg med lægemidler til mennesker under EU-forordningen for kliniske forsøg, som man kan læse mere om på Lægemiddelstyrelsens side for Clinical Trials Regulation.

Authentication kan enten gøres via Microsoft Authenticator app på mobiltelefon, via SMS eller via telefonopkald (hvilket er standard).

Man kan allerede nu gå ind og ændre sine indstillinger for MFA vha. EMA ServiceNow portal og man kan også finde en guide her på deres hjemmeside. Har man allerede etableret MFA, kan man med fordel gå til det afsnit, der vejleder i at ændre metoden fra opkaldsverifikation til enten SMS eller brug af app. Lægemiddelstyrelsen kan ikke yde support på login til EMAs systemer, og derfor henviser vi til EMA ServiceNow portal ved problemer.

EMA flytter deres nyhedsbrev for CTIS til deres Newsroom, som er deres platform for nyhedsbreve. Lægemiddelstyrelsen bestræber sig på at dele de mest væsentlige nyheder, men for at få direkte adgang til fremtidige nyheder vedrørende CTIS henviser vi til at man abonnerer på EMAs CTIS nyhedsbrev. Dette gælder også hvis man tidligere har været vant til at modtage nyhedsbrevet, da man skal gentilmelde sig grundet skift af platform.