Jardiance bevarer generelt tilskud

24. august 2023

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Jardiance, filmovertrukne tabletter, der indeholder empagliflozin i styrkerne 10 mg og 25 mg, bevarer generelt tilskud.

Vi vurderer, at Jardiance stadig  opfylder kriterierne for generelt tilskud efter indikationsudvidelsen ’’behandling af kronisk nyresygdom hos voksne’’.

Jardiance, filmovertrukne tabletter med indhold af empagliflozin i styrkerne 10 mg og 25 mg er, udover den ovennævnte indikation, godkendt til behandling af symptomatisk kronisk hjertesvigt, og til voksne med utilstrækkeligt kontrolleret type 2-diabetes mellitus som supplement til diæt og motion:

  • som monoterapi, når metformin betragtes som uhensigtsmæssig på grund af intolerans.
  • som supplement til andre antidiabetika.
 

Generelt tilskud

Når medicin får generelt tilskud, betyder det, at alle patienter får automatisk tilskud til den pågældende medicin, når medicinen købes på recept på apoteket. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser

Generelt klausuleret tilskud

Hvis en medicin har generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive ”Tilskud” på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse (pdf).