Kaliumchlorid ”Orifarm” oral opløsning får generelt klausuleret tilskud

6. marts 2023

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Kaliumchlorid ”Orifarm”, oral opløsning med indhold af kaliumchlorid i styrken 75 mg/ml får generelt klausuleret tilskud med virkning fra den 6. marts 2023.

Kaliumchlorid ”Orifarm” oral opløsning får generelt klausuleret tilskud, da prisen på lægemidlet er på niveau med en anden markedsført oral opløsning med kaliumchlorid (Kaliumklorid ”PS”), der aktuelt har generelt klausuleret tilskud.

Tilskudsklausulen for Kaliumchlorid ”Orifarm” oral opløsning og andre orale lægemidler med indhold af kaliumchlorid er:

”Hypokaliæmi. Forebyggelse ved behandling med diuretika”.

Tilskuddet gælder dog kun, hvis lægen ordinerer Kaliumchlorid ”Orifarm” på recept, hvor det fremgår, at lægemidlet skal gives med tilskud til patienter, som er en del af den ovenfor nævnte klausul. 

Generelt tilskud

Når medicin får generelt tilskud, betyder det, at alle patienter får automatisk tilskud til den pågældende medicin, når medicinen købes på recept på apoteket. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser

Generelt klausuleret tilskud

Hvis en medicin har generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive ”Tilskud” på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse.