Tilskuddet til migræne-tabletter med indhold af zolmitriptan og eletriptan bortfalder om tre måneder

31. august 2023

Fra den 27. november 2023 vil tabletter med indhold af zolmitriptan og eletriptan ikke længere være omfattet af generelt tilskud. Berørte patienter kan i stedet få recept på andre triptaner, som der fortsat er generelt tilskud til. 

Tilskuddet til tabletter med indhold af zomlitriptan og eletriptan bortfalder, fordi der i længere tid har været store prisforskelle sammenlignet med de billigste triptaner - sumatriptan og rizatriptan. De billigste triptaner har en behandlingspris mellem 3,79 og 8,32 kroner om dagen, mens tabletter med zolmitriptan og eletriptan, har en behandlingspris på hhv. 29,87 og 13,34 kroner pr. døgn.

I 2022 var omkring 11.000 personer i behandling med en af de to typer tabletter, der mister det generelle tilskud, men langt størstedelen af migrænepatienterne, cirka 90.000 personer, var i behandling med sumatriptan og rizatriptan , som der fortsat er generelt tilskud til.

Betydning for patienten
Mange patienter forventes at kunne få en lige så god effekt ved behandling med de billigere tabletter. Det er dog forskelligt, hvordan den enkelte patient responderer på de forskellige triptaner, og derfor lægges der i behandlingsvejledningerne vægt på, at der skal træffes et individuelt valg for hver patient.

Hvis du som patient aktuelt er i behandling med zolmitriptan eller eletriptan, opfordres du til at tale med din læge inden den 27. november 2023 om din fremtidige behandling. Hvis der er en helt særlig grund til, at den nuværende behandling er den mest hensigtsmæssige, kan lægen dog søge om enkelttilskud.

Læger og apoteker får besked om tilskudsændringen
Lægemiddelstyrelsen orienterer lægerne om ændringen, og vi beder apotekerne om at orientere samt opfordre deres kunder til at tale med lægen. Apotekerne får desuden tilsendt Lægemiddelstyrelsens informationsark, så de kan printe og udlevere det til berørte kunder.

Links
Informationsark

Afgørelse