VYDURA mod migræne bliver en del af forsøgsordningen med risikodeling og får klausuleret tilskud

11. oktober 2023

Fra den 16. oktober 2023 får migrænemedicinen VYDURA generelt klausuleret tilskud på vilkår af risikodeling. Tilskuddet vil fremstå som et almindeligt generelt klausuleret tilskud. Hvis lægen vurderer, at patienten er omfattet af klausulen, kan der markeres tilskud på recepten.

VYDURA får generelt klausuleret tilskud til følgende patienter:

”Akut behandling af migræneanfald, iværksat af speciallæge i neurologi, hos patienter i optimal oral forebyggende behandling, og hvor behandling med simple analgetika (eventuelt kombineret med antiemetika) og mindst 3 triptaner (eventuelt kombineret med NSAID) har vist sig utilstrækkelige, er kontraindicerede eller ikke tolereres. Patienten må højst indtage 8 tabletter per måned, og behandlingen skal seponeres ved utilstrækkelig effekt på 3 forskellige anfald.”

Såfremt patienten ikke er omfattet af klausulen, kan lægen fortsat ansøge om enkelttilskud.

Baggrund for forsøgsordningen med risikodeling

Formålet med forsøgsordningen er blandt andet at medvirke til, at patienter lettere kan få adgang til at få tilskud til et lægemiddel, hvis de opfylder de fastsatte betingelser for tilskuddet.

Generelt klausuleret tilskud på vilkår om risikodeling betyder, at det offentlige sundhedsvæsen dækker udgifterne til tilskud til et nærmere bestemt antal patienter. Såfremt det viser sig, at lægemidlet bliver udskrevet til flere patienter, end Lægemiddelstyrelsen har anslået, er lægemiddelvirksomheden forpligtet til at dække det offentliges udgifter til tilskud for de ekstra patienter.