Man kan fortsat få tilskud til sin behandling

14. juni 2010

Selv om nogle lægemidler mod halsbrand, sure opstød og mavesår mister det generelle tilskud fra den 15. november 2010, vil alle patienter fortsat kunne få tilskud til deres behandling. Det vil for nogle patienter betyde, at de skal skifte til et andet lægemiddel. Er man i behandling med et af de lægemidler, der mister tilskuddet, skal man tale med sin læge inden den 15. november - gerne næste gang, recepten skal fornyes.

Lægen kan ændre behandlingen til et af lægemidlerne omeprazol, lansoprazol eller pantoprazol, som er billigere og lige så effektive, og i nogle tilfælde mere effektive.

Hvis lægen vurderer, at der er helt særlige grunde til, at behandlingen ikke kan ændres, kan han eller hun søge om enkelttilskud for den enkelte patient hos Lægemiddelstyrelsen.

For at sikre en smidig overgang for dem, der berøres af tilskudsændringerne, vil vi bede apotekerne om i de kommende måneder ved receptekspeditioner på de berørte lægemidler at opfodre kunderne til ved næste receptfornyelse – og inden 15. november - at tale med lægen om den fremtidige behandling.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til sektionsleder for Medicintilskud Karen Kolenda på telefon 4488 9348.