DKMAnet: sikkerhed - spørgsmål og svar

Opdateret 12. september 2016

Hvor høj er sikkerheden ved at bruge DKMAnet?

Det helt afgørende punkt i forbindelse med sikkerhed på DKMAnet er, at den enkelte virksomhed kun har adgang til oplysninger om egne sortimenter, herunder at de indsendte ændringer ikke kan ses af andre end den pågældende virksomhed selv. Data sendes i SSL-krypteret form efter internationalt anerkendte sikkerhedsstandarder.

For at sikre den højst mulige sikkerhed skal brugerne logge på med en medarbejdersignatur (OCES-standard) som identifikation over for systemet.

Som bruger bliver du automatisk koblet af systemet, hvis der ikke har været foretaget indtastninger eller handlinger i Priser & Pakninger i 15 minutter.

Alle log-in forsøg og handlinger i DKMAnet logges.


Hvordan sikrer Lægemiddelstyrelsen, at det er de korrekte oplysninger, der vises?

Koblingen mellem virksomhed, lægemiddelsortiment  og tilladelsesoplysninger sker ved hjælp af det eller de virksomhedsnumre, vi har knyttet til jeres virksomhed. På den måde sikrer vi, at I får adgang til de korrekte oplysninger, når I første gang logger på DKMAnet.

Virksomhedsnummer/-re, som er vores nøgle til virksomhedernes lægemiddelsortimenter, skal anføres på den blanket, der skal benyttes ved adgang til DKMAnet (Blanket til udpegning af sikkerhedsadministrator.)


Har Lægemiddelstyrelsen adgang til DKMAnet?

Lægemiddelstyrelsens medarbejdere har IKKE adgang til at indtaste eller indsende oplysninger på virksomhedernes vegne i DKMAnet.

Lægemiddelstyrelsens medarbejdere kan heller ikke logge på som en virksomhed og se virksomhedens oplysninger.

Medarbejderne i Lægemiddelstyrelsen har imidlertid adgang til en log over alle aktiviteter i DKMAnet og vil ved tvivlsspørgsmål kunne dokumentere en handling med identifikation af bruger-ID, dato, tidspunkt og handling.

I Priser & Pakninger-delen af DKMAnet er det først efter deadline for anmeldelse (hver anden mandag efter kl. 20.00), at anmeldelserne overføres til Lægemiddelstyrelsens interne system.


Min virksomhed har både humane og veterinære lægemidler fordelt på flere virksomhedsnumre i Lægemiddelstyrelsens database. Kan jeg få lægemidlerne registreret, så henholdsvis humane og veterinære lægemidler bliver tilknyttet hver deres virksomhedsnummer?

Ja, I kan godt få virksomhedens lægemidler registreret, så humane og veterinære lægemidler er registreret under hver deres virksomhedsnummer.

Opdelingen skal være begrundet i, at det er to forskellige virksomheder, der er henholdsvis MT-indehaver, repræsentant eller paralleldistributør for de pågældende lægemidler, fx NewMedicin A/S og NewMedicin Animal Health. Du får dit sortiment opdelt ved at indsende en variationsansøgning.

Lægemiddelstyrelsens afdeling for Lægemiddelgodkendelse behandler variationsansøgninger og kan besvare spørgsmål om sagsgangen.

Læs mere om nationale variationsansøgninger: Ansøgning om variationer.

I skal ikke sende en variationsansøgning, hvis I har dokumentation for, at de lægemidler, som I ønsker at få flyttet fra et virksomhedsnummer til et andet, er registreret forkert.

Det kan være, at I mener, at vores oplysninger er forkerte i forhold til, hvad I tidligere har ansøgt om, eller det kan være, at I har en variation under behandling i Lægemiddelstyrelsen.

Kontakt DKMAnet Support på 4488 9525 eller Send en mail, som vil besvare spørgsmål om, hvordan I så skal forholde jer.