Børnevaccinations­programmet - årsrapport 2017

23. april 2018

Vaccinationer er en af de mest effektive måder at forebygge smitsomme sygdomme på. For at sikre en god beskyttelse af hele befolkningen er det nødvendigt med en høj tilslutning til vaccinerne i børnevaccinationsprogrammet. Med en tilstrækkelig høj tilslutning beskyttes ikke kun det enkelte barn. Vi beskytter også immunsvækkede børn, der ikke kan tåle at blive vaccineret, imod smitte. Ligesom vi beskytter de børn, der endnu er for små til at blive vaccineret.

Derfor er det også meget tilfredsstillende, at tilslutningen til alle vaccinationer i børnevaccinationsprogrammet steg i 2017 – og flere endda ganske markant.

Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen har i fællesskab lavet årsrapporten for børnevaccinationsprogrammet i 2017. Rapporten indeholder information om vaccinationsprogrammet, tilslutningen til og effekter af vaccinerne, indberettede bivirkninger og lokale indsatser, der skal forsøge at øge tilslutningen til vacciner i programmet.

Årsrapporten kan læses af alle med interesse for det danske børnevaccinationsprogram, både forældre, medier, beslutningstagere og andre myndigheder.

Link

Børnevaccinationsprogrammet – Årsrapport 2017 (pdf)