Advarsel mod shytobuy.dk

5. august 2011

Lægemiddelstyrelsen advarer mod hjemmesiden shytobuy.dk, der under sloganet ”køb online i al fortrolighed” opfordrer internetbrugere til at købe sig til løsninger på lidelser, som ifølge hjemmesiden kan være for pinlige at gå til læge med.

Blandt de mest fremtrædende lidelser nævnes impotens, prostataproblemer samt for tidlig sædafgang.

Shytobuy.dk markedsfører en række produkter, som er ulovlige og kan være farlige for forbrugerne. Det drejer sig både om kosttilskud og ikke godkendte lægemidler.

Produkterne indeholder planteingredienser, som kan have forskellige uønskede virkninger på fx leveren, hormonsystemet og centralnervesystemet.

Det drejer sig om følgende produkter og planteingredienser:

VigRX TM For Men (Serenoa repens)

  • Vig RX Plus TM (Tribulus terrestris og Serenoa repens)
  • Viapro TM (Serenoa repens) 

Lægemiddelstyrelsen har i 2009 analyseret produkterne VigRX TM For Men og Viapro og fundet indhold af henholdsvis lægemiddelstoffet sildenafil og en såkaldt sildenafilanalog – et vil sige et stof med samme virkning og bivirkningsprofil som sildenafil. Indholdet af lægemiddelstofferne var ikke angivet på pakningerne. Sildenafil indgår i et godkendt receptpligtigt lægemiddel til behandling af impotens. Behandling med lægemidler, der indeholder dette stof, bør kun sættes i gang efter samråd med en læge.

Lægemiddelstyrelsen anbefaler derfor at lade være med at købe produkterne VigRX For Men og Viapro, idet der kan være risiko for, at de fortsat indeholder lægemiddelstoffer, der ikke er deklareret på pakningerne.

Hjemmesiden er registreret af en fransk internetvirksomhed, men er tilsyneladende hjemmehørende i Storbritannien.

Vær varsom ved køb på nettet

Lægemiddelstyrelsen råder generelt de danske forbrugere til at være varsomme ved køb af kosttilskud og medicin på internettet:

  • Søg grundige oplysninger om et produkt, hvis det forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker
  • Hvis du vil sikre dig, at et produkt er omfattet af myndighedernes kontrol, kan du finde oplysninger om registrerede kosttilskud på altomkost.dk, og om godkendte lægemidler på produktresume.dk.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...