Lægemiddelstyrelsen advarer mod slankemidlet Therma Power

27. maj 2008

Lægemiddelstyrelsen advarer på det kraftigste mod Rød Therma Power og lignende produkter med samme indhold og egenskaber. Rød Therma Power indeholder efedrin og er forbudt i Danmark. 

Lægemiddelstyrelsen har siden 2006 og til og med i dag registreret seks bivirkningsindberetninger på Therma Power. Der er registreret et dødsfald i forbindelse med indtagelse. 

Flere gange tidligere har Lægemiddelstyrelsen advaret forbrugerne mod at indtage efedrinholdige produkter som Therma Power. Den røde variant indeholder efedrin og koffein i meget høje koncentrationer og kan være yderst sundhedsskadelig.  

Produktet er ulovligt, men kan købes på internettet typisk via hjemmesider med adresse i udlandet. Lægemiddelstyrelsen orienterer løbende relevante udenlandske myndigheder i EU, når styrelsen får kendskab til sådanne hjemmesider. 

Produkterne bruges især i trænings- og fitnessmiljøerne på grund af deres præstationsfremmende effekter, men også af mennesker, som ønsker at tabe sig. 

Lægemiddelstyrelsen har tidligere modtaget oplysninger om, at Therma Power og andre ulovlige lægemidler indeholdende efedrin, forhandles via fitnessbutikker. Disse sager har Lægemiddelstyrelsen overdraget til politiet. 

Det er vigtigt for myndighederne at gøre opmærksom på, at produkter, som sælges via udenlandske, men dansksprogede hjemmesider, ikke er kontrolleret af de danske myndigheder. Forbrugeren kan derfor ikke være sikker på, om produkterne er lovlige i Danmark, og om det er sikkert at indtage dem. 

Lægemiddelstyrelsen, den 27. maj 2008.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...