Ansøgning om udleveringstilladelse til medicin til dyr

Opdateret 29. oktober 2021

For at lette sagsbehandlingen opfordrer vi til, at du indsender ansøgningen digitalt. For at gøre det, skal du bruge en NemID medarbejdersignatur eller NemID privat til erhverv-løsningen.

Formularer

Ansøgning om veterinær enkelt udleveringstilladelse

Ansøgning om veterinær generel udleveringstilladelse

Bemærk: Formularen lukker ned efter 20 minutters inaktivitet (hvis der f.eks. ikke bliver tastet i formularen), og vi modtager i så fald ikke din formular.

Har du en NemID (i form af en medarbejdersignatur), kan du let sende ansøgningsskemaet til Lægemiddelstyrelsen digitalt ved at klikke på 'Signer' nederst i formularen. Bemærk, at vi kun har modtaget din ansøgning, hvis du umiddelbart efter indsendelsen har modtaget en kvittering indeholdende et referencenummer, som du skal anvende ved senere henvendelse til Lægemiddelstyrelsen. Vi opfordrer til brugen af digitale ansøgninger, fordi det letter vores administrative arbejde til gavn for sagsbehandlingen.

Hvis du ikke har et NemID, kan du udfylde skemaet på skærmen og udskrive det ved hjælp af print-ikonet på værktøjslinjen herunder. Printet skal være i A4-størrelse. Underskriv skemaet og fax det til Lægemiddelstyrelsen på fax 4488 9117 eller scannet med e-mail: Send en mail.

Vejledninger

Vejledning til ansøgning om udleveringstilladelse, veterinær

Skal du søge udleveringstilladelse eller tilladelse til magistrel fremstilling af et lægemiddel?

Udleveringstilladelser gives kun til lægemidler, der er fremstillet af medicinalvirksomheder.

Lægemiddelstyrelsen giver ikke tilladelse til brug af magistrelt fremstillede lægemidler (apoteksfremstillet) til dyr. Disse ansøgninger skal – i særlige tilfælde - sendes til Fødevarestyrelsen. Dyrlæger kan søge dispensation til anvendelse af et magistrelt lægemiddel, som ikke står listet i bilag 2 til Bekendtgørelse 1353 af 29/11 2017 Bekendtgørelse om dyrlægers anvendelse, udlevering og ordinering af lægemidler til dyr.

Magistrelle lægemidler er jf. lægemiddellovens § 11, stk. 1, nr. 1 defineret ved at være lægemidler der tilberedes på et apotek til den enkelte patient eller det enkelte dyr efter recept fra en læge eller en dyrlæge.

Autoudfyldte ansøgningsskemaer til udvalgte lægemidler

Vi har lavet autofyldte ansøgningsskemaer til udvalgte lægemidler, så det bliver hurtigere og nemmere at udfylde:

CYTOPOINT, injektionsvæske, opløsning, 10 mg/ml, atopisk dermatitis, pruritus forbundet med allergisk dermatitis - Generel veterinær
CYTOPOINT, injektionsvæske, opløsning, 20 mg/ml, atopisk dermatitis, pruritus forbundet med allergisk dermatitis - Generel veterinær
CYTOPOINT, injektionsvæske, opløsning, 30 mg/ml, atopisk dermatitis, pruritus forbundet med allergisk dermatitis - Generel veterinær
CYTOPOINT, injektionsvæske, opløsning, 40 mg/ml, atopisk dermatitis, pruritus forbundet med allergisk dermatitis - Generel veterinær
Eurican Herpes 205, pulver og solvens til injektionsvæske, emulsion, , aktiv immunisering til forebyggelse af herpesvirus-infektion - Generel veterinær (hund)
Librela, injektionsvæske, opløsning, 10 mg, smerter forbundet med osteoarthritis - Generel veterinær
Librela, injektionsvæske, opløsning, 15 mg, smerter forbundet med osteoarthritis - Generel veterinær
Librela, injektionsvæske, opløsning, 20 mg, smerter forbundet med osteoarthritis - Generel veterinær
Librela, injektionsvæske, opløsning, 30 mg, smerter forbundet med osteoarthritis - Generel veterinær
Librela, injektionsvæske, opløsning, 5 mg, smerter forbundet med osteoarthritis - Generel veterinær
Nobivac Myxo-RHD PLUS, lyofilisat og solvens til injektionsvæske, suspension, , vaccination mod myxomatose og rabbit heamorrhagic disease (RHD) - Enkelt veterinær (hos kanin)
Nobivac Myxo-RHD PLUS, lyofilisat og solvens til injektionsvæske, suspension, , vaccination mod myxomatose og rabbit heamorrhagic disease (RHD) - Generel veterinær (hos kanin)
Pexion, tabletter, 100 mg, epilepsi - Enkelt veterinær (hund)
Pexion, tabletter, 100 mg, epilepsi - Generel veterinær (hund)
Pexion, tabletter, 400 mg, epilepsi - Enkelt veterinær (hund)
Pexion, tabletter, 400 mg, epilepsi - Generel veterinær (hund)

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...