Endelig indstilling til tilskudsstatus for medicin mod demens

15. april 2016

Medicintilskudsnævnet har revurderet tilskudsstatus for medicin mod demens (ATC-gruppe N06D) og er nu færdige med sin indstilling til Lægemiddelstyrelsen: Medicintilskudsnævnets indstilling af 14. april 2016 til tilskudsstatus for lægemidler mod demens.

Nævnet anbefaler, at den billigste medicin mod demens får generelt klausuleret tilskud til patienter, hvis demenssygdom er diagnosticeret af en speciallæge i psykiatri, neurologi og/eller geriatri. Det drejer sig om tabletter, der indeholder donepezil eller memantin. Nævnet mener, at den øvrige medicin mod demens fortsat ikke bør have generelt tilskud, men at lægen kan søge om enkelttilskud til de patienter, som ikke kan anvende de billigere tabletter fx pga. bivirkninger.

Nævnet mener, at denne anbefaling vil kunne understøtte en rationel anvendelse af medicin mod demens i henhold til den nationale kliniske retningslinje for udredning og behandling af demens.

Lægemiddelstyrelsen vil nu behandle Medicintilskudsnævnets indstilling og træffe afgørelse om den fremtidige tilskudsstatus for medicin mod demens.