Kinesisk delegation på besøg i Lægemiddelstyrelsen

25. august 2016

Lægemiddelstyrelsen intensiverer samarbejdet med Kina og har i dag haft besøg af en delegation fra lægemiddelmyndigheden i Tianjin-provinsen.

Formålet med besøget var at udveksle viden om god fremstillingspraksis i lægemiddelvirksomheder. Den kinesiske delegation kom fra Tianjin-provinsen, der har ca. 14 mio. indbyggere og er et af fire kinesiske frihandelsområder. Provinsen huser en betydelig del af Kinas farmaceutiske industri heriblandt flere danske virksomheder. Dagens besøg havde primært fokus på videndeling inden for inspektionsområdet samt diskussion af andre aktuelle temaer i relation til den farmaceutiske industri.

”Intensivering af det internationale samarbejde – også uden for EU – bliver en vigtig del af lægemiddelstyrelsens kommende strategi. Vi har allerede et godt samarbejde med den centrale kinesiske lægemiddelmyndighed om blandt andet reglerne for lægemiddelgodkendelse, men eftersom Tianjin-provinsen er en af de mest progressive i Kina, er det meget værdifuldt for Danmark, at vi også har er et godt bilateralt samarbejde med denne provins”, siger Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz.

kinesisk besøg

Billede: Kinesisk delegation på besøg i Lægemiddelstyrelsen