Stærke ambitioner for den nyetablerede Lægemiddelstyrelse

18. marts 2016

Lægemiddelstyrelsen skal markere sig mere nationalt og internationalt. Det var det klare budskab fra Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde, som i går var på besøg.

”Lægemiddelstyrelsen skal være borgernes garant for sikre og effektive lægemidler. Samtidig skal Lægemiddelstyrelsen bidrage til vækst i Danmark som nation for lægemiddelforskning og -fremstilling”. Sådan sagde sundheds- og ældreminister Sophie Løhde, der i går var på besøg i Lægemiddelstyrelsen, hvor hun mødte medarbejderne og chefgruppen og fortalte om sine ambitioner på lægemiddelområdet.

Styrelsen skal ifølge ministeren over de næste år især fokusere på at reducere sagsbehandlingstiderne, styrke rådgivningen af virksomheder og positionere sig internationalt. Overvågning af bivirkninger er ligeledes et fortsat stærkt prioriteret indsatsområde.

Lægemiddelstyrelsens kommende direktør Thomas Senderovitz, som tiltræder den 1. april, deltog også i besøget. ”Jeg er meget glad for, at ministeren har så høje ambitioner for Lægemiddelstyrelsen. Det betyder, at vi går en spændende fremtid i møde, hvor vi kan opbygge en endnu stærkere styrelse, som vil være en stærk medspiller både i forhold til at sikre patientsikkerheden og i erhvervsmæssig sammenhæng.”

Sundhedsministeren på besøg i Lægemiddelstyrelsen