Endelig indstilling til tilskudsstatus for medicin mod migræne

10. januar 2017

Medicintilskudsnævnet har revurderet tilskudsstatus for medicin mod migræne og er nu færdige med sin indstilling Lægemiddelstyrelsen: Medicintilskudsnævnets indstilling af 10. januar 2017 til tilskudsstatus for lægemidler mod migræne

Til akut behandling af migræneanfald bruger lægerne ofte en gruppe medicin kaldet triptaner. Der er ligeværdig effekt af de forskellige triptaner, men store prisforskelle. Medicintilskudsnævnet anbefaler, at der fremover bør være generelt tilskud til de billigste triptaner, mens tilskuddet til de dyrere triptaner bør bortfalde. Det drejer sig om zolmitriptan smeltetabletter, almotriptan, eletriptan og frovatriptan.

Nævnet anbefaler desuden, at triptaner som næsespray, suppositorier og til injektion bør have generelt klausuleret tilskud. Det skyldes, at de har en høj behandlingspris og derfor kun er rationelle at bruge til udvalgte patienter.

Lægemiddelstyrelsen vil nu behandle Medicintilskudsnævnets indstilling og træffe afgørelse om den fremtidige tilskudsstatus for medicin mod migræne.