Lægemiddelstyrelsen præciserer forhold vedr. dyrkning af cannabis til medicinsk brug

13. juli 2017

Ved en beklagelig misforståelse lagde Lægemiddelstyrelsen i denne uge nogle spørgsmål-svar på vores hjemmeside om den kommende udviklingsordning om medicinsk cannabis, der skal starte den 1. januar 2018 sideløbende med forsøgsordningen med medicinsk cannabis.

Lovforslaget om medicinsk cannabis er i øjeblikket i høring og skal efterfølgende udmøntes i et konkret regelsæt. Samtidig besluttede regeringen i juni, at der åbnes op for dansk produktion af cannabis til medicinsk brug, der vil kunne anvendes både til eksport og til den danske forsøgsordning, såfremt kvaliteten er høj nok. Vi har været for tidligt ude. Det er for tidligt at informere om de fremtidige vilkår for dyrkning af cannabis så konkret, som det fremgik af teksten, og derfor har vi selvfølgelig fjernet denne.

Vi afventer herefter, hvordan de endelige regler kommer til at se ud, før vi melder noget ud om dyrkning af medicinsk cannabis til forsøgsordningen. Det er kompliceret at fastsætte krav om dyrkning og udvikling af medicinsk cannabis, så det vil tage noget tid. Det er derfor svært at sige, hvornår vi er klar med en udmelding om de nærmere krav til ansøgning.

”Medicinsk cannabis er et spændende område, hvor der hele tiden er bevægelse, så vi tager selvfølgelig bestik af den nyeste udvikling, og indretter os på det”, siger Thomas Senderovitz, direktør i Lægemiddelstyrelsen.