Tilskuddet til din medicin kan ændre sig, hvis du har en bevilling af enkelttilskud

11. december 2017

Fra årsskiftet bliver tilskuddet til medicin med enkelttilskud beregnet efter den billigste pris, som det er tilfældet med medicin med generelt (automatisk) tilskud.

Fra den 1. januar 2018 får du beregnet tilskud til din medicin efter den billigste pris inden for en substitutionsgruppe også selv om du har en bevilling af enkelttilskud.

En substitutionsgruppe er en gruppe af lægemidler, som indbyrdes kan substitueres (erstattes) med hinanden. Det kaldes ofte kopimedicin. Det er medicin med samme aktive indholdsstof, der kan være fremstillet af forskellige lægemiddelvirksomheder.

Derfor har medicinen ofte forskellige handelsnavne, som for eksempel Methylphenidate "Mylan” og Concerta, eller Aduvanz og Elvanse. Methylphenidate "Mylan” og Concerta indeholder begge det aktive stof methylphenidat og kan erstatte hinanden. Aduvanz og Elvanse indeholder begge det aktive stof lisdexamfetamin og kan erstatte hinanden.

Apoteket skal altid tilbyde dig den billigste pakning inden for substitutionsgruppen.

Eksempel

Du får Concerta 36 mg, 30 stk. tabletter og du har en bevilling af enkelttilskud. Du er på købstidspunktet berettiget til 50% i tilskud.

Der findes 6 forskellige pakninger på apoteket med præcis samme indholdsstof (methylphenidat), samme styrke og samme antal tabletter. Disse 6 pakninger udgør en substitutionsgruppe.

Den billigste pakning koster 168 kr. og den dyreste pakning koster 683 kr. Fra 1. januar 2018 får du beregnet dit tilskud af 168 kr., altså den billigste pakning.

Hvis du vælger en dyrere pakning, skal du selv betale hele prisforskellen mellem den billigste og den dyreste pakning.


Du køber den billigste udgave Du køber den dyreste udgave
Pris
168 kr.  683 kr. 
Tilskud
84 kr.  84 kr. 
Egenbetaling 84 kr.  599 kr.