COVID19 og produktion af værnemidler: Lægemiddelstyrelsen og danske virksomheder i samarbejde

23. marts 2020

Medicoindustrien, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Lægemiddelstyrelsen har etableret et nyt samarbejde om at omlægge produktionen til fremstilling af handsker, kitler, mundvisir, isolationsdragter, mundbind og håndsprit.

Danske Regioner og danske kommuner arbejder på højtryk sammen med Lægemiddelstyrelsen og virksomheder i ind- og udland på at skaffe værnemidler som ansigtsmasker, håndsprit og visirer, så frontlinjepersonalet i det danske sundhedsvæsen ikke løber tør.

Senest har Lægemiddelstyrelsen etableret et samarbejde med Medicoindustrien, Dansk Industri og Dansk Erhverv med henblik på at understøtte en omlægning af produktionen af værnemidler. Lægemiddelstyrelsen har i den forbindelse bedt Dansk Industri om at koordinere et nationalt samarbejde om at omstille dele af Danmarks industriproduktion til værnemidler.

- Der bliver arbejdet stenhårdt rigtigt mange steder i samfundet på at modvirke forsyningsproblemer med værnemidler. Dette samarbejde er endnu et eksempel i rækken. Virksomhederne viser her et fantastisk samfundsansvar, siger direktør i Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz.

Danmark hjælper Danmark

På grund af den ekstraordinære situation har Lægemiddelstyrelsen i længere tid arbejdet med at få overblik over forsyningssituationen i Danmark i tæt dialog med regioner, kommuner og virksomheder i ind- og udland.

Senest er kampagnen Danmark hjælper Danmark skudt i gang, hvor organisationer, myndigheder, institutioner, og private virksomheder kan melde idéer ind til at skaffe værnemidler og COVID-19 tests ind til myndighederne.

Lægemiddelstyrelsen har desuden opfordret til at spare brugen af værnemidler og kun bruge præcist det, der er brug for – hverken mere eller mindre.