Forsyningsvanskeligheder for sulfasalazin enterotabletter og tabletter

12. juni 2020

Der er i øjeblikket problemer med forsyningen af sulfasalazin, 500 mg, enterotabletter og tabletter. Generelt anvendes enterotabletterne til behandling af leddegigt, og tabletterne anvendes ved kronisk inflammatoriske tarmsygdomme (colitis ulcerosa og Crohns sygdom).

Det vides ikke, hvor længe denne mangelsituation vil vare ved, men det forventes, at den mindst vil strække sig indtil udgangen af oktober 2020.

Fortsat lægemidler med sulfasalazin på nogle apoteker

Sulfasalazin enterotabletter kan aktuelt kun skaffes på enkelte apoteker, hvorimod sulfasalazin tabletter aktuelt kan skaffes på flere apoteker.  Hvis sulfasalazin enterotabletter og tabletter er helt udsolgt på et apotek, kan man muligvis skaffe pakninger på et andet apotek. Det kan derfor være en god idé at ringe til apoteket og høre, om de har enterotabletterne eller tabletterne på lager, inden man tager på apoteket.

Udenlandske pakninger fås via udleveringstilladelse

Det er muligt for læger at søge om udleveringstilladelse til udenlandske lægemidler svarende til de sulfasalazin enterotabletter og tabletter, som er markedsført i Danmark. Udenlandske pakninger med sulfasalazin enterotabletter kan skaffes fra slutningen af uge 25. Udenlandske pakninger med sulfasalazin enterotabletter og tabletter bliver skaffet løbende. Der kan søges om udleveringstilladelse på lægemidlerne allerede nu.

Find autoudfyldte skemaer til ansøgning om udleveringstilladelse her 

For at en patient kan få tilskud til de udenlandske pakninger, skal lægen ansøge om enkelttilskud hos Lægemiddelstyrelsen.

Læs mere om enkelttilskud