Livogiva får generelt klausuleret tilskud

17. maj 2021

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Livogiva med virkning fra markedsføringstidspunktet skal have generelt klausuleret tilskud til:

 

”Behandling i 18-24 måneder af postmenopausale kvinder samt mænd over 40 år, som inden for de sidste tre år har pådraget sig en lavenergifraktur i ryggen (> eller = 25% sammenfald), og som har en T-score i ryg eller hofte < eller = -3,0, eller som har to eller flere lavenergifrakturer i ryggen (> eller = 25% sammenfald)”.

 

Livogiva, injektionsvæske, opløsning, i fyldt pen med indhold af teriparatid i styrken 20 mikrogram/80 mikroliter er et biosimilært lægemiddel med Forsteo som referencelægemiddel. Forsteo og andre generika med indhold af teriparatid har aktuelt generelt klausuleret tilskud til ovennævnte tilskudsklausul.

 

Livogiva er, ligesom Forsteo og andre lægemidler med teriparatid, godkendt til voksne til behandling af

osteoporose hos postmenopausale kvinder og hos mænd, der har forhøjet risiko for frakturer. Hos postmenopausale kvinder er der påvist en signifikant reduktion i forekomsten af vertebrale og ikke-vertebrale frakturer, men ikke hoftefrakturer, samt behandling af osteoporose, der ses i forbindelse med langvarig systemisk glukokortikoidbehandling hos kvinder og mænd med forøget risiko for frakturer.

 

Generelt klausuleret tilskud

Hvis en medicin har generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive ”Tilskud” på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser

 

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse om generelt klausuleret tilskud til Livogiva (pdf)