Ontozry får generelt klausuleret tilskud

18. oktober 2021

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Ontozry med virkning fra den 18. oktober 2021 får generelt klausuleret tilskud til følgende klausul:

 

”Supplerende behandling af epileptiske anfald, hvor supplerende behandling med antiepileptika med generelt tilskud uden klausulering har vist sig utilstrækkelig eller ikke tolereres”.

 

Ontozry, tabletter med indhold af cenobamat i styrken 12,5 mg og filmovertrukne tabletter med indhold af cenobamat i styrkerne 25 mg, 50 mg, 100 mg, 150 mg og 200 mg, er godkendt til supplerende behandling af fokale krampeanfald med eller uden sekundær generalisering hos voksne patienter med epilepsi, som ikke er blevet tilstrækkeligt kontrolleret på trods af tidligere behandling med mindst 2 antiepileptiske lægemidler.

Lægemiddelstyrelsen orienterer Epilepsiforeningen og Dansk Neurologisk Selskab om tilskuddet.

Generelt klausuleret tilskud
Hvis et lægemiddel har generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive ”Tilskud” på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse (pdf)