Sialanar får generelt klausuleret tilskud

26. maj 2021

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Sialanar med virkning fra den 14. juni 2021 får generelt klausuleret tilskud til følgende klausul:

 

”Symptomatisk behandling af svær sialorré (kronisk patologisk spytflåd) hos børn og unge med kroniske neurologiske forstyrrelser i alderen 3 år til 17 år”.

 

Sialanar, oral opløsning med indhold af glycopyrronium i styrken 320 mikrogram/milliliter er godkendt til symptomatisk behandling af svær sialorré (kronisk patologisk spytflåd) hos børn og unge i alderen 3 år og derover med kroniske neurologiske forstyrrelser.

 

Lægen skal ikke længere ansøge om enkelttilskud til Sialanar for børn og unge omfattet af ovenstående klausul.

 

Generelt klausuleret tilskud

Hvis et lægemiddel har generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive ”Tilskud” på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser

 

Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse