Forsyningssituationen er normaliseret – paracetamol stikpiller er tilbage i detailhandlen

5. februar 2024

Siden efteråret har der været leveringssvigt hos de leverandører, der plejer at forsyne det danske marked med paracetamol stikpiller 125 mg til mindre børn. Nu er der igen begyndt at komme leverancer, og derfor kan medicinen igen forhandles af kiosker og supermarkeder.

Hen over vinteren har det været nødvendigt at begrænse udleveringen af paracetamol stikpiller 125 mg for at sikre, at der var nok medicin til syge børn, der ikke kan indtage andre former for smertestillende medicin. Derfor har medicinen i en periode været receptpligtig, og det har kun været muligt at købe stikpillerne på apoteket.

Receptpligten blev fjernet den 22. januar, hvor der blev leveret 42.500 norske pakninger fra en ny leverandør, men man har fortsat kun kunnet få stikpillerne på apoteket. Nu er der imidlertid udsigt til en stabil forsyning af paracetamol stikpiller, og derfor kan Lægemiddelstyrelsen fjerne apoteksforbeholdet.

”Nu er situationen normaliseret, og derfor kan man igen få paracetamol stikpiller i håndkøb både på apoteket og i detailhandlen. Det er vi glade for, for det gør jo situationen meget nemmere for de forældre, der har brug for medicinen til deres små børn,” siger sektionsleder Mette Veje fra Lægemiddelstyrelsen.

Hun understreger, at der godt kan gå et par dage, før medicinen er på hylderne, da det kan tage lidt tid at få nye pakninger bestilt hjem og sat dem op i butikkerne. Pakningerne, som kommer til salg i detailhandlen, vil være på dansk, mens det på apoteket vil være muligt at få både danske og norske pakninger.

Læs mere: 

Paracetamol stikpiller 125 mg kan igen fås i håndkøb på apoteket (laegemiddelstyrelsen.dk)

10.500 tyske pakker paracetamol stikpiller 125 mg er på vej til danske apoteker (laegemiddelstyrelsen.dk)

Status på forsyningen af Paracetamol stikpiller til børn (laegemiddelstyrelsen.dk)

Paracetamol stikpiller til børn bliver gjort receptpligtige (laegemiddelstyrelsen.dk)

Paracetamol-stikpiller til børn ramt af leveringsproblemer (laegemiddelstyrelsen.dk)