Ryeqo bevarer generelt tilskud

19. februar 2024

Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at Ryeqo, filmovertrukne tabletter, der indeholder relugolix + østradiol + norethisteronacetat i styrkerne 40+1+0,5 mg, bevarer generelt tilskud.

Vi vurderer, at Ryeqo stadig  opfylder kriterierne for generelt tilskud efter indikationsudvidelsen ’’Symptomatisk behandling af endometriose hos kvinder med tidligere medicinsk eller kirurgisk behandling for endometriose i anamnesen’’.

Ryeqo, filmovertrukne tabletter med indhold af relugolix + østradiol ’ norethisteronacetat i styrkerne 40+1+0,5 mg er udover den ovennævnte indikation, godkendt til behandling af moderate til svære symptomer på uterine fibromer hos voksne kvinder i den fertile alder.

Generelt tilskud

Når medicin får generelt tilskud, betyder det, at alle patienter får automatisk tilskud til den pågældende medicin, når medicinen købes på recept på apoteket. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser

Generelt klausuleret tilskud

Hvis en medicin har generelt klausuleret tilskud, betyder det, at det kun er patienter, der opfylder nogle særlige betingelser, der kan få tilskud til medicinen. Det er den behandlende læge, der vurderer, om en patient er omfattet af de særlige betingelser. Lægen skal i de tilfælde skrive ”Tilskud” på recepten. Tilskuddet bliver automatisk fratrukket prisen ved ekspeditionen på apoteket. Se grænserne for medicintilskud her: medicintilskudsgrænser


Læs Lægemiddelstyrelsens afgørelse (pdf)