Kan man fortsat få tilskud til sin behandling mod depression og angst?

3. oktober 2011, Opdateret 7. oktober 2011

Efter den 5. marts 2012 er der fortsat generelt (automatisk) tilskud til en lang række af de mest anvendte billige lægemidler mod depression og angst. Det er kun, hvis man er i behandling med de dyrere lægemidler, at man som udgangspunkt skal skifte til billigere behandling for at bevare tilskud til sin lægemiddelbehandling.

Er man i behandling med et af de lægemidler, som får klausuleret tilskud, skal man tale med sin læge inden den 5. marts 2012 - gerne næste gang recepten skal fornyes.

Lægen skal tage stilling til, om man skal omstilles til et af de billigere tilskudsberettigede lægemidler, eller om man opfylder betingelserne for fortsat at få tilskud til det dyrere lægemiddel. Så skal lægen skrive "tilskud" på recepten.

For at sikre en smidig overgang for de patienter, der berøres af tilskudsændringerne, opfordrer apotekerne i de kommende måneder de berørte kunder til ved næste receptfornyelse – og inden 5. marts 2012 - at tale med lægen om den fremtidige behandling. Kopi af det informationsark apoteket udleverer, finder du i boksen til højre.

I boksen til højre finder du også en liste over medicinens nuværende og kommende tilskud.

Vi har informeret de relevante videnskabelige selskaber og patientforeninger om de kommende ændringer, og vi har skrevet til landets læger om tilskudsændringen. Du kan se en kopi af brevet i boksen til højre.