Advarsel mod Alscreme Creme nr. 2

12. februar 2010

Lægemiddelstyrelsen advarer kraftigt mod at anvende produktet Alscreme Creme nr. 2, da der er tale om et ikke godkendt lægemiddel, der indeholder lægemiddelstoffet clobetasol.

Lægemiddelstyrelsen har fået foretaget en analyse af produktet Alscreme Creme nr. 2. Analysen har vist, at produktet indeholder lægemiddelstoffet clobetasol. Dette er dog ikke anført på pakningen. Tværtimod er der alene anført, at produktet indeholder naturlige ingredienser som f.eks. olivenolie og vaseline.

Clobetasol er et kraftigt virkende binyrebarkhormon, der indgår i godkendte lægemidler, som kun fås på recept. Clobetasol anvendes udvortes bl.a. til behandling af eksem og psoriasis. Da der er tale om et kraftigt virkende binyrebarkhormon, anbefales det generelt, at man ikke anvender stoffet over længere tid. Man bør desuden være forsigtig med at bruge det i områder med sart hud såsom i ansigtet, armhule, lyske, omkring kønsorganerne mv., og man bør ikke anvende stoffet i øjenomgivelserne og på øjenlåg.

Bivirkningerne ved brug af clobetasol lokalt på huden kan være tynd hud, pigmentforandringer, øget hårvækst, forværring af hudinfektioner mv.

Hvis du har anvendt Alscreme Creme nr. 2 over længere tid, bør du kontakte din læge, da man i visse tilfælde anbefaler en langsom aftrapning ved anvendelse af cremer med clobetasol. Husk at oplyse din læge om, at den creme, du har anvendt, indeholder clobetasol. Risikoen ved pludseligt at ophøre med at behandle med clobetasol lokalt på huden er, at der kan optræde det såkaldte rebound-fænomen med pludselig og voldsom tilbagefald af hudlidelsen.     

Rester af produkterne kan du aflevere på apoteket til destruktion.

Generelt opfordrer vi personer, der køber lægemidler via internettet, til at være forsigtige og til at spørge deres læge til råds inden køb af receptpligtige lægemidler. Lægen kan vurdere lægemidlets virkning og bivirkninger, og dermed om lægemidlet vil være gavnligt for patienten at anvende.

 

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...