Advarsel mod farligt ”naturligt” potensmiddel POWERtabs

14. december 2010

Lægemiddelstyrelsen advarer kraftigt mod at indtage potensmidlet POWERtabs. Det sker på baggrund af, at de norske lægemiddelmyndigheder har gjort os opmærksom på, at en norsk mand måtte have behandling hos lægevagten efter at have indtaget potensmidlet.

POWERtabs udgiver sig for at indeholde en blanding af forskellige urter, men en analyse udført af de østrigske lægemiddelmyndigheder tidligere på året viste, at produktet rent faktisk indeholder lægemiddelstoffet sulfoaidenafil. Dette er ikke deklareret på pakningen.

Stoffet sulfoaidenafil er en såkaldt sildenafilanalog, det vil sige et stof med samme virkning og bivirkningsprofil som lægemiddelstoffet sildenafil, der indgår i et godkendt receptpligtigt lægemiddel til behandling af impotens. Behandling med lægemidler, der indeholder dette stof, bør kun sættes i gang efter samråd med en læge. Lægemiddelstyrelsen har ikke godkendt produktet POWERtabs.

Vi har fra de norske myndigheder fået oplyst, at den norske detailforhandler har indkøbt POWERtabs via en dansk grossist. Vi kan ikke udelukke, at den danske grossist også har leveret til danske forretninger, og POWERtabs kan derfor være tilgængeligt på det danske marked.

Hvis du har taget POWERtabs, opfordrer Lægemiddelstyrelsen dig til:

  • at stoppe med at tage produktet
  • eventuelt at kontakte din læge

Rester af det ulovlige lægemiddel POWERtabs kan du aflevere på apoteket til destruktion.

Vi opfordrer desuden til, at der udvises stor forsigtighed ved køb af potensmidler, der udbydes som ufarlige og naturlige urteprodukter, idet vi har erfaring for, at flere af denne type produkter indeholder udeklarerede receptpligtige lægemiddelstoffer.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...