Advarsel mod slankemidlet Super Slim

8. december 2009

Slankemidlet Super Slim, som sælges på internettet, kan give meget alvorlige bivirkninger, da det indeholder stofferne sibutramin og phenolphthalein.

Lægemiddelstyrelsen opfordrer alle, der tager slankemidlet Super Slim, til at stoppe med det samme. Man bør kontakte lægen, hvis man oplever bivirkninger.

Läkemedelsverket i Sverige har analyseret slankemidlet og analysen viser, at produktet indeholder to ikke-deklarerede lægemiddelstoffer, sibutramin og phenolphthalein.

Risiko for alvorlige bivirkninger

Al godkendt medicin med sibutramin blev trukket af markedet i efteråret 2010 pga. risiko for alvorlige hjerte-kar-bivirkninger. Bivirkningerne ved sibutramin kan være meget alvorlige og kan vise sig som hjertebanken, forhøjet blodtryk, hedeture, forstoppelse, kvalme, søvnbesvær, hovedpine, angst, svedtendens og smagsforstyrrelser.

Phenolphtalein er et stof der tidligere blev brugt som afføringsmiddel, men som i dag ikke er tilladt i lægemidler på grund af risiko for alvorlige bivirkninger samt mistanke om kræftfremkaldende egenskaber.

Eventuelle rester af slankemidlet kan afleveres til destruktion på apoteket.

Vi opfordrer generelt til at være forsigtig med køb af medicin på internettet. Hvis du ønsker at købe medicin på nettet, anbefaler vi dig at kontakte en læge inden.

Vi opfordrer desuden til, at man kun køber medicin på nettet hos godkendte forhandlere.

Se evt. Lægemiddelstyrelsens gode råd om medicinkøb på nettet

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...