Advarsel: Salg af ulovlige slankepiller

27. marts 2006

Ulovlige slankepiller, der indeholder lægemiddelstofferne efedrin og ephedra, sælges i en række butikker og på internettet. 

De ulovlige produkter sælges bl.a. under navne som Therma Power, Ephedra 850®, El Tigre® og Stack.

Sådan ser de ulovlige slankemidler ud:

Therma Power pakning og tablet Ephedra pakning og tablet El Tigre pakning og tablet

Efedrin og ephedra virker stimulerende på centralnervesystemet og har en amfetaminlignende virkning, som udnyttes til at dæmpe appetitten.
Stofferne har desuden en adrenalin-lignende virkning, som tidligere har været udnyttet til behandling af astmatisk bronkitis.
Endelig har stofferne en række bivirkninger, idet de bl.a. kan medføre søvnløshed, paranoide psykoser, øget hjertefrekvens og blodtryksstigning.

Produkter, der indeholder efedrin eller ephedra, er lægemidler, og det vil kun være lovligt at sælge produkterne, hvis de opfylder de krav, som gælder for salg af lægemidler.

Personer, der har anvendt et af de nævnte produkter, bør henvende sig til deres læge, hvis de oplever bivirkninger ved brug af produkterne.

Lægemiddelstyrelsen opfordrer personer, som har købt lægemidlet til at stoppe med at bruge det og aflevere resterne på et apotek.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...