Advarsel: Ulovlige slankemidler med sibutramin sælges på internettet

18. oktober 2007

Advarsel mod slankemidlerne LiDa (DaiDaiHuaJioaNang) og Miaozi

Slankemidlerne LiDa (DaiDaiHuaJioaNang) og Miaozi, som sælges på internettet, kan give meget alvorlige bivirkninger, da de indeholder stoffet sibutramin.

Lægemiddelstyrelsen opfordrer alle, der tager slankemidlerne LiDa (DaiDaiHuaJioaNang) og Miaozi, til at stoppe med det samme. Man bør kontakte lægen, hvis man oplever bivirkninger.

Vi har analyseret de to slankemidler og analyserne viser, at de indeholder et ikke-deklareret lægemiddelstof, sibutramin.

Risiko for alvorlige bivirkninger

Al godkendt medicin med sibutramin blev trukket af markedet i efteråret 2010 pga. risiko for alvorlige hjerte-kar-bivirkninger. Bivirkningerne ved sibutramin kan være meget alvorlige og kan vise sig som hjertebanken, forhøjet blodtryk, hedeture, forstoppelse, kvalme, søvnbesvær, hovedpine, angst, svedtendens og smagsforstyrrelser.

Eventuelle rester af slankemidlerne kan afleveres til destruktion på apoteket.

Vi opfordrer generelt til at være forsigtig med køb af medicin på internettet. Hvis du ønsker at købe medicin på nettet, anbefaler vi dig at kontakte en læge inden.

Vi opfordrer desuden til, at man kun køber medicin på nettet hos godkendte forhandlere.

Se evt. Lægemiddelstyrelsens gode råd om medicinkøb på nettet

Billede af LiDa (DaiDaiHuaJioaNang)

Billede af Lida pakning

Billeder af Miaozi

Billede af Miaozi pakning forside

Billede af Miaozi pakning bagside

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...