Ulovlig potensmedicin i Danmark: Viamax Pure Power

27. marts 2012

Sundhedsstyrelsen har fået oplysninger om det farlige potenslægemiddel Viamax Pure Power, der markedsføres af danske internetbutikker.

Viamax Pure Power er ikke godkendt som lægemiddel, og vi advarer derfor mod brugen af dette produkt.

Vi opfordrer personer, der har taget Viamax Pure Power til at stoppe med at tage det og eventuelt kontakte deres læge. Rester af det ulovlige lægemiddel kan afleveres på apoteket til destruktion.

De tyske sundhedsmyndigheder har ved en analyse af Viamax Pure Power kapslerne konstateret, at produktet indeholder det aktive middel dithiodesmethylcarbodenafil, der i kroppen har en virkning der ligner potenslægemiddelstoffet sildenafil, der fx findes i det godkendte receptpligtige lægemiddel Viagra.

Indholdsstoffet fremgår ikke af produktets deklaration, og forbrugerne har derfor ingen mulighed for at vide, at de rent faktisk køber og indtager et potentielt farligt  lægemiddelstof.

Tværtimod fremgår det typisk af markedsføringen af Viamax Pure Power, at produktet kun indeholder naturlige urter og ekstrakter.

 

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...