XDenne side indeholder elementer som ikke er optimeret til mobil visning. Du kan klikke på linket nedenfor for at få vist siden i desktop-visning.
Desktop visning

Brug ikke medicinske ”solkure”

30. november 2016

I den seneste tid har medierne fokuseret på, at produktet Melanotan II, også omtalt som ”solkur”, bruges til at få en mørkere hudfarve. Lægemiddelstyrelsen advarer igen mod brugen.

Melanotan II kan have meget alvorlige bivirkninger, fx træthed, kvalme, hovedpine, nedsat appetit, psykiske symptomer, ændret sexlyst og modermærkedannelse. Brugen af stoffet kan desuden øge risikoen for udvikling af kræft i pigmentceller. Lægemiddelstyrelsen fraråder derfor al brug af produktet.

”Melanotan II er hverken færdigtestet eller godkendt i Danmark, Europa eller USA, og derfor er det ulovligt, når det sælges på nettet som en medicinsk ”solkur”. Vi har flere gange advaret imod det, og vi opfordrer personer, der bruger Melanotan, til at stoppe med at tage det og eventuelt kontakte deres læge. Ulovlig medicin er fremstillet og forhandlet uden nogen form for kontrol, og det kan indeholde meget skadelige stoffer. Derfor er der stor sundhedsfare forbundet med at benytte ulovlig medicin”, siger Karen Juul Jensen, jurist og specialkonsulent i Lægemiddelstyrelsen.

”Vi anbefaler, at man kun køber sin medicin på apoteket eller hos forhandlere på nettet, der har tilladelse til at sælge medicin. Netforhandlere, der har tilladelse til at sælge medicin, skal have det grønne EU-logo på deres hjemmeside og optræde på listen over godkendte forhandlere, som ligger på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside. For god ordens skyld skal det nævnes, at ingen forhandlere har tilladelse til at sælge medicin direkte på Facebook”, siger Karen Juul Jensen.

Få flere råd til sikker handel af medicin på Lægemiddelstyrelsen hjemmeside