Advarsel mod det selvbrunende produkt Melanotan

20. juni 2011

Lægemiddelstyrelsen advarer igen mod det ulovlige produkt Melanotan, fordi virkningen ikke er dokumenteret, og fordi der mangler undersøgelser af eventuelle bivirkninger. Lægemiddelstyrelsen opfordrer personer, som bruger Melanotan, til at stoppe og eventuelt kontakte egen læge. Rester af produktet kan afleveres på apoteket til destruktion.

Melanotan bliver markedsført som et selvbrunende produkt, der beskytter mod solens skadelige virkninger og forebygger hudkræft. Melanotan skal sprøjtes ind i huden. Produktet er hverken godkendt i Danmark, Europa eller USA.

Baggrund

I 2008 advarede Lægemiddelstyrelsen mod Melanotan til salg på internettet. Årsagen til advarslen var også dengang, at virkningen ikke var dokumenteret, samt at der manglede undersøgelser af eventuelle bivirkninger.

Melanotan er stadig til salg på nettet, og der er fornyet interesse for produktet i de danske medier. Derfor gentager Lægemiddelstyrelsen sin advarsel.

SKAT har registreret 4 tilbageholdte produkter gennem de seneste 1 ½ år – heraf er 3 produkter tilbageholdt inden for de sidste 3 uger.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...