Fortsat mangel på næsesalve mod MRSA

15. juli 2016

Der er fortsat mangel på Bactroban Nasal næsesalve 2 %, der bruges til at behandle MRSA i næsen. Producenten (GSK) forventer, at produktet er tilbage på markedet i august. Derudover forventer GSK først at kunne levere Bactroban salve 2 % igen i 2017.

Lægemiddelstyrelsen anbefaler, at berørte patienter får lavet en individuel vurdering af, hvilken anden behandling de skal bruge. Vi henviser til den regionale MRSA-enhed eller den lokale mikrobiologiske afdeling.

Baggrund

GlaxoSmithKline Pharma A/S (GSK), som er indehaveren af markedsføringstilladelserne for Bactroban Nasal næsesalve og Bactroban salve, har informeret Lægemiddelstyrelsen om, at det fortsat ikke er muligt at levere produkterne til det danske marked.

På nuværende tidspunkt forventer GSK, at Bactroban Nasal næsesalve er tilgængelig ved grossisterne igen i starten af august. De forventer dog først, at Bactroban salve 2 % er tilbage i første kvartal af 2017. Leveringerne er endnu ikke blevet bekræftet.

Fakta om MRSA og Bactroban

MRSA er en forkortelse for methicillin-resistent Staphylococcus aureus. Det er en bakterie (stafylokok), der er modstandsdygtig over for behandling med almindelige antibiotika. Bakterien kan findes på huden eller i næsen, uden man har tegn på betændelse (infektion). Dette kaldes bærertilstand. Bakterien kan overføres ved direkte berøring mellem mennesker eller ved berøring af genstande, fx et dørhåndtag.

Bactroban er handelsnavnet for creme, salve og næsesalve med det antibiotiske stof mupirocin. Bactroban Nasal næsesalve er godkendt til elimination af MRSA i næsen. Bactroban creme og almindelig salve kan anvendes til hudinfektioner med stafylokokker og/eller streptokokker, herunder MRSA, der er følsomme for mupirocin.

Kontaktperson ved GSK:

Päivi Harju,
Send en mail 
Tlf.nr.: +45 2469 9125.