Mangel på Lestid® (colestipol)

20. april 2016, Opdateret 2. maj 2016

Virksomheden Pfizer har i øjeblikket ikke mulighed for at levere Lestid®, som bruges til behandling af for højt kolesterolindhold i blodet.

Pfizer har oplyst Lægemiddelstyrelsen, at leveringen af Lestid® er blevet fremskyndet. Lestid® vil igen kunne leveres fra udgangen af juni 2016.

Alternativer til Lestid®

Der er andre lægemidler på markedet med samme effekt som Lestid®. I perioden med mangel på Lestid® anbefaler Lægemiddelstyrelsen, at læger behandler patienter med en anden anionbytter. Et skift til en anden anionbytter har samme effekt på kolesteroloptagelsen og er uden andre gener for patienten end ulempen ved at skulle tage en ny slags medicin.

Fakta om Lestid®

Lestid® er en anionbytter, der nedsætter kolesterolniveauet i blodet ved at øge udskillelsen af galdesyrer. Kroppen gendanner galdesyrerne ved at bruge kolesterol fra blodet, og på den måde falder kolesteroltallet.

Lestid® bruges enten alene eller sammen med anden kolesterolsænkende medicin ved svære tilfælde af forhøjet kolesterol. Lestid® og andre anionbyttere optages ikke i kroppen, men virker altså direkte i tarmen.