Sådan virker HPV-vaccinen

25. november 2016, Opdateret 2. december 2016

Lægemiddelstyrelsen har lavet en ny lille videografik om HPV-vaccinens effekt.

Videoen afspilles fra Youtube.com, som registrerer din brug.

Filmen viser ganske kort, hvordan smitte med HPV kan udvikle sig til livmoderhalskræft. Derefter gennemgår den nogle af de studier, der dokumenterer vaccinens effekt, og som ligger til grund for godkendelsen.

”Vi har netop lanceret en ny strategi, hvor et af hovedelementerne er, at vi skal blive bedre til at kommunikere. Vi vil derfor over de kommende år afprøve nogle forskellige kommunikationsmetoder og blandt andet lave mere materiale som denne film, der egner sig til deling på de sociale medier”, siger Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz.

Den nye film om HPV-vaccinens effekt lægger sig grafisk og stilmæssigt op ad filmen om HPV-vaccinen og overvågning af de mulige bivirkninger, som Lægemiddelstyrelsen lavede tidligere på året, og som fortsat ligger på YouTube.

Videoen afspilles fra Youtube.com, som registrerer din brug.

”Den tid, hvor vi som myndighed havde naturlig autoritet og blot kunne sige, at fordele opvejer ulemper, er slut. Der er stor efterspørgsel på mere nuanceret information om HPV-vaccinen, og mange vil gerne vide mere om effekt og bivirkninger – uden ligefrem selv at skulle læse de videnskabelige studier. Med denne film forsøger vi derfor at imødekomme noget af denne efterspørgsel ved at præsentere fakta om effekten på en ny måde. Vi er meget spændte på, hvordan det bliver modtaget, da vi løbende vil arbejde på at forbedre vores kommunikation”.