Stenocare sælger ikke længere cannabisolier i Danmark

6. november 2019

Stenocare har meddelt Lægemiddelstyrelsen, at de ikke længere sælger cannabisolier i Danmark.

De cannabisolier, som Stenocare hidtil har haft med i forsøgsordningen med medicinsk cannabis, kan ikke længere leveres.  

Stenocare importerede sine cannabisprodukter fra det canadiske firma Canntrust. Canntrust havde fået tilladelse til dyrkning af de canadiske sundhedsmyndigheder Health Canada. I juli 2019 blev flere af de partier cannabisolie, som Stenocare havde sendt på markedet i Danmark, sat i karantæne af Lægemiddelstyrelsen. Det skete fordi Health Canada konstaterede, at den cannabis, der er brugt til at lave olierne i Canada, var dyrket i ikke-godkendte lokaler, og derfor var de danske krav til importen af disse partier ikke overholdt.

Efterfølgende har Health Canada suspenderet dele af Canntrusts tilladelse. Stenocare har efterfølgende afbrudt samarbejdet med Canntrust og har valgt ikke at importere flere produkter fra virksomheden.

Stenocare er ved at undersøge muligheden for at importere andre produkter, hvilket kan betyde, at Stenocare med tiden kan få nye produkter optaget på Lægemiddelstyrelsens liste.

Læger vil fortsat kunne udskrive de andre produkter, der er optaget i forsøgsordningen med medicinsk cannabis. 

Se nyhed fra 11. juli 2019: Forsyningen af cannabisolier fra Stenocare påvirkes i Danmark