Ekstraordinære tiltag i kliniske forsøg under COVID-19

13. marts 2020, Opdateret 1. april 2020

Vi har opdateret vores vejledning vedr. ekstraordinære tiltag i kliniske forsøg under COVID-19 til version 4.0.

Version 4.0 af vejledningen indeholder blandt andet følgende opdateringer:

  • Punkt 3 opdateret: Præciseret at remote source data verification (remote SDV) ikke er tilladt i Danmark.
  • Punkt 4 opdateret: Afsnit tilføjet vedr. udlevering af forsøgsmedicin ved apotek.
  • Punkt 5 opdateret: Afsnit tilføjet vedr. brugen af kvalificeret og trænet personale til administration af IMP og andre diagnostiske tests ved forsøgsdeltagerens bopæl.
  • Punkt 5 opdateret: Afsnit tilføjet vedr. kommunikationen til forsøgsdeltagere, som bør styrkes under COVID-19 pandemien.

Vi har også publiceret denne udgave af den opdaterede vejledning, hvor ændringerne er markeret med grønt.


Vi er opmærksomme på, at COVID-19 har ekstraordinære konsekvenser for udførslen af kliniske forsøg i Danmark. Der er flere faktorer, som spiller ind, blandt andet karantæne af forsøgsdeltagere og nedlukninger pga. smitterisiko. Vi anerkender, at der kan opstå manglende ressourcer i form af site personale tilknyttet forsøget, da disse kan inddrages i COVID-19-beredskabet. Vi har derfor udarbejdet en vejledning, som løbende vil blive opdateret.

Vi prioriterer alle henvendelser omkring COVID-19 og kan kontaktes per mail ved spørgsmål. I bedes tydeligt markere ’COVID-19’ i emnefeltet. I kan også ringe til vores vagttelefon (4488 9123).  Denne vejledning vil løbende blive opdateret.

Læs vejledningen vedr. ekstraordinære tiltag i kliniske forsøg under COVID-19 (opdateret).

Fik du svar på dine spørgsmål?

Beskriv, hvordan vi kan forbedre hjemmesiden. Vær opmærksom på, at vi ikke besvarer spørgsmål stillet via denne funktion.


...