EMA har modtaget en ansøgning om udvidet brug af Remdesivir mod COVID-19

23. februar 2021

EMA har igangsat en evaluering af en ansøgning om at udvide brugen af lægemidlet remdesivir (Veklury) til at omfatte behandling af voksne med COVID-19, der ikke har brug for supplerende ilt. Remdesivir er på nuværende tidspunkt godkendt til behandling af voksne med COVID-19, der har brug for supplerende ilt.

Lægemidlet remdesivir, der også kendes under produktnavnet Veklury, er på nuværende tidspunkt godkendt til brug hos voksne og unge fra 12 år (mindst 40 kg) med lungebetændelse, der kræver supplerende ilt eller anden ventilation i starten af behandlingen. Men nu har lægemiddelfirmaet bag Veklury indsendt en ansøgning til EMA om at få udvidet brugen til også at gælde for voksne COVID-19-patienter, der ikke har brug for supplerende ilt.

EMA vil vurdere dokumentationen, der er indsendt med ansøgningen, og anbefale om en udvidelse af brugen bør godkendes eller ej. EMA’s anbefaling om godkendelse eller ej vil blive sendt til Europa-Kommissionen, der vil træffe en endelig juridisk bindende beslutning, der gælder i alle EU-lande - herunder også i Danmark.

Resultaterne af EMA’s evaluering forventes at blive offentliggjort inden sommer.

Læs mere:

EMA’s pressemeddelelse: EMA starts evaluating use of Veklury in COVID-19 patients not requiring supplemental oxygen.

Veklury med det aktive indholdsstof remdesivir er et antiviralt middel mod virus og infektioner forårsaget af virus. Det blev godkendt i EU i juli 2020 til behandling af COVID-19 hos voksne og unge fra 12 år (mindst 40 kg) med lungebetændelse, der kræver supplerende ilt eller anden ventilation i starten af behandlingen.