XDenne side indeholder elementer som ikke er optimeret til mobil visning. Du kan klikke på linket nedenfor for at få vist siden i desktop-visning.
Desktop visning

Offentlig høring søger bidrag til at styrke kliniske forsøg i EU

7. februar 2023

Alle interessenter, der ønsker at bidrage til at fremme udviklingen af sikre og effektive lægemidler gennem kliniske forsøg i EU, bliver nu af EMA, EU-Kommissionen og lægemiddelmyndigheder i EU-landene opfordret til at komme med bidrag til det videre arbejde. Den offentlige høring kører frem til den 3. marts 2023.

For at accelerere udviklingen af sikre og effektive lægemidler i høj kvalitet gennem kliniske forsøg i EU har EMA, EU-Kommissionen og de nationale lægemiddelmyndigheder i EU i forening søsat initiativet ACT-EU (Accelerating Clinical Trials in the EU).

Dét initiativ kræver samarbejde og bidrag fra mange parter på tværs af EU-landene, og nu kan alle interessenter bidrage med input til det videre arbejde. Derfor har man som led i ACT-EU valgt at etablere en multi-stakeholder platform bestående af deltagere fra hele det kliniske forskningsmiljø såsom patienter, læger, offentlige forskere, medicinalvirksomheder, etikere og myndigheder med flere, som skal drøfte udviklingen af kliniske forsøg i et tværfagligt forum.

Frem til den 3. marts 2023 er det muligt at levere forslag til den nye multi-stakeholder platform, der skal understøtte diskussioner på tværs af det kliniske forskningsmiljø og fremme udviklingen af metoder og fremgangsmåder til kliniske forsøg i EU.  Det er også muligt for interessenter at fremsætte ønske om at deltage aktivt i platformen.

Læs mere om den offentlige høring her

Læs mere om, hvordan du leverer dit høringsbidrag

Læs mere om ACT-EU