Ændring af tilskud til mavesårsmedicin

14. juni 2010, Opdateret 12. november 2010

Ændring af tilskud til mavesårsmedicin per 15. november 2010

Medicintilskudsnævnet og Lægemiddelstyrelsen har gennemgået lægemidler til behandling af halsbrand, sure opstød og mavesår (”mavesårsmedicin”) for at vurdere, om de opfylder betingelserne for offentligt tilskud.

Vi har truffet beslutning om, at lægemidlerne omeprazol, lansoprazol og pantoprazol fortsat skal have generelt tilskud, og tilskuddet til de øvrige lægemidler inden for gruppen fjernes. Tilskuddet fjernes, fordi patienterne kan behandles lige så godt med omeprazol, lansoprazol og pantoprazol – men for væsentligt færre penge.

Landets læger skal sammen med patienterne inden den 15. november 2010 omlægge eller tage stilling til omlægning af behandlingen for de patienter, der er i behandling med de lægemidler, der mister det generelle tilskud, hvis patienterne fortsat skal have tilskud til behandlingen. For de fleste patienter vil der ikke være behov for at ændre behandlingen – de er i forvejen i behandling med omeprazol, lansoprazol eller pantoprazol.

Film om tilskudsændringer per 15. november 2010

Det kan blive meget dyrt for dig at bruge lægemidler mod hjerte-karsygdomme eller mod mavesår, halsbrand eller sure opstød efter den 15. november 2010. I denne film får du gode råd til, hvad du skal gøre for at undgå øgede udgifter og i stedet måske spare penge. Tal med din læge, hvis du bliver berørt af ændringerne.

Læs mere om ændringerne

Hvorfor er der brug for en gennemgang af tilskud?

Hvilken medicin ændrer tilskud?

Man kan fortsat få tilskud til sin behandling

Det betyder ændringerne økonomisk

Ændret tilskud til mavesårsmedicin - baggrund og betydning

Lægemiddelstyrelsens afgørelse - breve til virksomheder